پزشکی و سلامت در سفر

چای کامبوچا، چایی خوشمزه و خوش عطر که ضامن سلامتی شماست! (صفر تا صد اطلاعات لازم!)

نوشیدنی ها سرد و گرم زیادی وجود دارند که خواصی درمانی زیادی را به همراه دارند، چای کامبوچا یکی از نوشیدنی های سالم و مقوی است که قدمت چندین هزارساله دارد. نوشیدنی کمبوچا یا کامبوچا از تخمیر چای سبز یا سیاه بدست می آید. پیشینه این نوشیدنی به ۲۲۰ سال پیش از میلاد می رسد که در منچوری منطقه‌ای واقع در شمال کشور چین کشت و مصرف می شد.

کامبوچا از طریق خطوط بازرگانی راه خود را به روسیه و کشورهای اروپای شرقی باز کرد. در زمان جنگ جهانی دوم به دلیل کمبود چای و شکر، کشت و مصرف نوشیدنی کامبوچا بیش از پیش رواج یافت. نوشیدنی کامبوچا خواص های زیادی دارد اما پیش از مصرف باید اطلاعات کاملی را مطابق با سیستم بدنی خود بدست آورید تا در اثر سوءمصرف این نوشیدنی سالم بیمار نشوید. با سپنجا همراه باشید.

تاریخچه کلی قارچ کامبوچا از ابتدا

با بررسی های تاریخی که برروی نوشیدنی کامبوچا انجام شده است، قدمت آن به قرن ها قبل برمی گردد و در قسمت وسیعی از آسیای شرقی به خصوص در پزشکی مورد استفاده قرار می گرفت. گفته می شود در حدود سال ۴۱۵ میلادی پزشک کره‌ای به نام  کومبو با استفاده از قارچی که از نان چاودار تخمیر شده بود، نوشیدنی­­ای را تهیه کرد که امپراطور ژاپن “اینگیو” را درمان کرد. بعدها کشت و مصرف قارچ کامبوچا در سرتاسر چین، ژاپن، کره و سپس در هند و روسیه مورد توجه زیادی قرار گرفت.

پژوشگران و پزشکان بسیاری که در مورد راز سلامتی و طول عمر انسان تحقیق می کنند، بعد از تحقیقات فراوان بر روی مردمانی در مناطق کوهستانی قفقاز یا مناطق روستایی سیبری مانند پاکوتایا، درارکراین، تبت یا اسپانیا دریافتند علاوه­ بر شرایط اقلیمی و ژنتیکی مصرف چای و نوشیدنی کامبوچا در این مناطق طول عمر آن ها را به­طورقابل توجهی افزایش داده است به طوری که بیشتر آن ها بیشتر از یک‌صد سال سن دارند.

کامبوچا نوعی قارچ است که طبق فرآیندی تخمیر شده و ساختار شیمیایی آن تغییر می کند و به شکل نوشیدنی همراه با شکر مورد مصرف قرار می‌گیرد. تحقیقات علمی در مورد قارچ کامبوچا نشان می دهد که نوعی آنتی­بیوتیک قوی در ترکیب آن وجود دارد که باعث می شود بعد از نوشیدن آن مواد زائد و سموم بدن دفع شده و سیستم دفاعی بدن به­طور قابل توجهی تقویت گردد.

بنابرگفته دکتر “ماکسیم بینگ” در سال ۱۹۲۸، قارچ کامبوچا تاثیر به­سزایی در مقابله با سختی رگ‌ها و عروق قلبی، رگ‌های کلیه و موی رگ‌های مغزی دارد. دکتر “ای_آرونر” نیز طی مطالعات خود به این نتیجه رسید که چای کامبوچا تاثیر قابل توجهی در درمان بیماری­هایی چون خستگی، سستی، کشش‌های عصبی، علائم اولیه پیری، سستی رگ‌ها و عروق، تنبلی روده‌ها، نقرس و روماتیسم داشته است.

تاریخچه-کلی-قارچ-کامبوچا

ترکیب شیمیایی کامبوچا چیست

نوشیدنی کامبوچا از تخمیر نوعی قارچ به دست می آید که شامل طیف وسیعی از باکتری‌های مفید پروبیوتیک است که باعث ایجاد میکروبیوم روده در انسان شده و فرآیند هضم را بهبود می بخشد. نوشیدن چای کامبوچا در تقویت سیستم ایمنی موثر است و سموم بدن را از طریق پاکسازی خون و تقویت کلیه‌ها از بین می‌برد.

این مطلب را هم بخوانید
در ایام قرنطینه خانگی کرونا چه کار کنیم؟👨‍👩‍👦‍👦

کامبوچا نقش عمده­ای در فعال کردن و بهبود عملکرد روده‌ها و دستگاه گوارش انسان دارد. چای کامبوچا سرشار از ویتامین ب۱۲، ویتامین ب۱، کلسیم، متیونین، اسید فولیک، ویتامین کا، منیزیم، فسفر و مس است که  کمک بسیاری به اتولیز کربوهیدرات‌ها، رشد سلول‌ها و تولید انرژی می‌کند.

ترکیب-شیمیایی-کامبوچا

خواص چای کامبوچا برای بدن چیست و چرا باید آن را مصرف کرد؟

کبد انسان به طور طبیعی دوز مشخصی از اسید گلوکرونیک را تولید می کند، سمومی که از طریق هوا و غذا وارد بدن انسان می‌شود از طریق همین اسید در بدن ازبین می روند. امروزه به دلیل تغییر شرایط محیطی و افزایش آلاینده های سمی در هوا، مصرف الکل، توتون، مواد غذایی کنسرو شده، غذاهای مانده و سموم شیمیایی در غذا باعث افزایش میزان این سموم در بدن شده و دیگر مقدار اسید گلوکرونیک کبد برای جلوگیری از تاثیر سموم در بدن کافی نیست.

“کانتر فرانک” نویسنده کتاب “کامبوجا درمان طبیعی از شرق دور” در مورد خواص چای کامبوچا توضیحاتی فراوانی داده است. او در مطالعات خود نشان داده است که چای کامبوچا سرشار از اسید گلوکرونیک است و نوشیدن این چای سالم در دفع سموم بدن بسیار موثر است. چای کامبوچا همچنین برای درمان کبد چرب نیز موثر واقع شده است، آنتی اکسیدان های موجود در کامبوچا عملکرد کبد را بهبود می بخشند و التهاب کبد را کاهش می دهند.

چای کامبوچا در درمان بیماری­های فراوان نقش موثری را بازی کرده است. پزشکان بسیاری برای کنترل و درمان بیماری­های چون قند خون و دیابت، چربی خون و قلب، زخم معده، بهبود دستگاه گوارش، تیروئید، فشار خون، ام اس، بیماری های عفونی، پوکی استخوان و… نوشیدن چای کامبوچا را به بیماران خود توصیه می کنند. کامبوچا یکی از منابع غنی بالای آنتی اکسیدان که خواص ضد التهابی داشته و رادیکال های آزاد در بدن را کاهش می دهد به همین دلیل از بروز بسیاری از سرطان ها در بدن جلوگیری می کند.

استرس، اضطراب و افسردگی از بیماری­هایی است که امروزه بسیاری از افراد جامعه را درگیر کرده است، ویتامین B و ویتامین B12  موجود در کامبوچا حافظه را تقویت کرده و سطح انرژی در بدن را بالا می برد و در نتیجه به بهبود سلامت روان کمک می کند. طبق تحقیقات دانشمندان چینی، استشمام کامبوچا در پاک سازی و سم زدایی ریه ها از ذرات سیلیس موثر واقع شده و به میزان زیادی خطر ابتلا به بیماری های ریوی را کاهش داده است.

همه ما برای لاغری و کاهش وزن تلاش های زیادی کرده­ایم، بسیاری از ما برای کاهش وزن در رژیم روزانه خود نوشیدن چای سبز را جای داده ایم. تحقیقات در سال ۲۰۰۸ نشان داد با افزودن کامبوچا به چای سبز، چربی سوزی بدن افزایش یافته و نوشیدن آن به تنهایی نیز می تواند به لاغری و کاهش وزن کمک کند.

خواص-چای-کامبوچا-برای-بدن

طریقه مصرف نوشیدنی کامبوچا

چای کامبوچا همانطور که بارها در بخش های قبل مطرح شد سرشار از مواد مغذی و معدنی است. شما می توانید این نوشیدنی سالم را به تنهایی و با شکر میل کنید اما اگر دوست دارید برای طعم دار کردن آن می توانید مواد دیگری را نیز به نوشیدنی خود بیافزایید. نوشیدنی کامبوجا با طعم بلوبری و زنجبیل با وانیل، لیموناد زنجبیلی کامبوجا، نوشیدنی کامبوجا با طعم توت فرنگی و ریحان، نوشیدنی کامبوجا با طعم تمشک و لیمو ترش، لیموناد کامبوجا، نوشیدنی کامبوجای قهوه، نوشیدنی کامبوجا با طعم پرتقال، نوشیدنی کامبوجا و آب هویج، نوشیدنی کامبوجا و هلو و.. از جمله ترکیبات خوشمزه با چای کامبوچا هستند.

این مطلب را هم بخوانید
دوران پس از کرونا یا عصر جدید معمول ؟ وارد شدن در دوران جدیدی از زندگی اجتماعی

شما باید در مقدار مصرف روزانه نوشیدنی کامبوچا هوشیار باشید و از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید. پزشکان توصیه می کنند روزانه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی لیتر یا دو تا سه لیوان از نوشیدنی کامبوچا میل کنید.

موانع مصرفی چای کامبوچا که باید از آن اطلاع داشته باشید!

به دلیل اینکه هنوز خواص دارویی کامبوچا در دوران بارداری و شیردهی مشخص نشده است، توصیه می شود که خانم های باردار و شیرده از مصرف این نوشیدنی خودداری کنند. بدن کودکان و نوزدان هنوز در روند شکل گیری و بهینه سازی است بنابراین نباید حتی با نوشاندن گیاه دارویی در این روند اختلالی ایجاد کرد، به همین دلیل توصیه می شود که از دادن کامبوجا به نوزادان و کودکان جدا اجتناب کنید.

هر نوع نوشیدنی و مواد خوراکی مغذی نیز اگر بیش از حد مصرف شود باعث ایجاد مشکلاتی در بدن می شود، سوءمصرف کامبوچا خطر ابتلا به اسیدوز را در افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیوی افزایش می دهد.

کامبوچا جزو موادی است که خاصیت اسیدی بالایی دارد و مینای دندان را از بین ببرد و باعث آسیب رسیدن به دندان ها می شود. دندان پزشکان توصیه می کنند بعد از هر بار نوشیدن چای کامبوچا، دهان را با آب بشویید.

افرادی مبتلا به آچ آی وی سیستم بدنی ضعیف تری دارند بنابراین باید از نوشیدن چای کامبوچا خودداری کنند، کامبوچا از تخمیر به همراه باکتری های مفید به دست می آید اما ممکن است بدن افراد مبتلا به بیماری اچ آی وی به برخی از این باکتری های مفید حساسیت نشان داده و فرد را مبتلا به عفونت کنند.

درصد بسیاری کمی از کسانی که چای کامبوچا رو مصرف می کنند به آن حساسیت نشان می دهند، پس هرزمان بعد از نوشیدن چای دچار علائمی مانند التهاب، تهوع و سوزش سر دل شدید بلافاصله نوشیدن کامبوچا را متوقف نمایید. همچنین زیاده­روی در نوشیدن چای کامبوچا به دلیل مقادیر بالای کافئینی که دارد، ممکن است باعث اسهال شود.

موانع-مصرفی-چای-کامبوچا

نظر شما در مورد چای کامبوچا چیست؟ آیا شما هم از این چای و خواص بی نظیر آن مطلع هستید؟ نظرات خود را در این حوزه با ما و دیگر افراد به اشتراک بگذارید. همچنین اگر به دنبال اجاره سوئیت در شهرهای مختلف ایران، مثل اجاره سوئیت در تهران، اجاره سوئیت در کیش، اجاره سوئیت در شیراز یا اجاره سوئیت در اصفهان هستید، می توانید بر روی خدمات سپنجا در این زمینه حساب کنید!

درباره “چای کامبوچا، چایی خوشمزه و خوش عطر که ضامن سلامتی شماست! (صفر تا صد اطلاعات لازم!)” بیشتر بخوانید:

باران یاوری

من عاشق سفرم، دوست دارم همیشه توی سفر باشم و بنویسم، یه کمپر داشته باشم با یه نفر پایه که دور دنیا رو با ماشین بگردیم و حیاطی داشته باشیم به وسعت کل دنیا، این علاقه باعث شده به نوشتن روی بیارم و این نوشتن منو آروم میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا